Skip to main content

Sliter du med svangerskapskvalme?

Kvalme hos gravide er svært vanlig og rammer 8 av 10 kvinner. Halvparten av disse kaster også opp. Svangerskapskvalme er ikke skadelig for fosteret, men kan gå ut over kvinnens livskvalitet, fysiske og psykiske helse. Svært alvorlig svangerskapskvalme, hyperemesis gravidarum, kan ramme 1 av 100 gravide og disse må følges opp hos lege og evt innlegges på sykehus.

Det finnes ulike måter å lindre svangerskapskvalme som for eksempel å innta små måltider, drikke hyppig, og mye hvile. I tillegg kan ingefær, B-vitaminer og kvalmestillende medisiner hjelpe. Svært mange ønsker derimot ikke å ta medisiner når de er gravide. Akupunktur kan være et bra alternativ til behandling av svangerskapskvalme. Dette er en behandling uten bivirkninger som mange medikamenter har. Den mest optimale behandlingen er to ganger i uka de første ukene, deretter en gang pr uke til kvalmen har gitt seg. De fleste er kvitt kvalmen i løpet av 1 trimester. Kari er akupunktør og med lang erfaring med behandling av gravide og ved plager i svangerskapet. Dersom du ønsker time hos henne kan du enkelt bestille på majorstuakvinneklinikk.no. Vi gir deg nå 20% rabatt på første time t.o.m 31 juli 2023!

Har du spørsmål er du hjertelig velkommen til å kontakte oss her eller sende en e-post til post@majorstuakvinneklinikk.no

Velkommen til en hyggelig og profesjonell helsetjeneste!

Leave a Reply