Skip to main content

Massasje

Det er min oppgave å hjelpe deg å oppnå ønsket resultat, enten det er å redusere smerte eller bli sterkere eller mer mobil eller til og med redusere stress og bare slappe av.

Massasje har en rekke helsefremmende effekter både fysisk og psykisk. Massasje kan øke metabolismen og framskynde restitusjon etter skade og økt belastning. Det kan gi økt leddmobilitet og dempe smerter relatert til muskelspenninger og kramper. Massasje kan også øke blod- og lymfedrenasjen og styrke immunforsvaret.
Stress er noe mange sliter med og massasje kan redusere engstelse og uro, gi bedre energi samt redusere tretthet og slapphet.
Mange gravide sliter med smerter i rygg og hofter, samt hovne ben. Alt dette kan massasje hjelpe for.

På Majorstua kvinneklinikk har vi nå fått høyt kvalifiserte massasjeterapeuter. Vi har i tillegg de beste massasjebenkene slik at du skal få den beste opplevelsen.

Massasje kan ha en mengde helsefremmende effekter på kropp og psyke.

Massasje kan:

-dempe smerter relatert til muskelspenninger og kramper

-øker blod- og lymfesirkulasjon (og gir dermed økt tilgang på oksygen og næringsstoffer til kroppens celler, samt øker utskillelsen av avfallsstoffer)

-fremskynde restitusjon etter skade eller inngrep.

-øke metabolismen (energiomsetningen)

-øker leddmobilitet, særlig når kombinert med aktive og/eller passive bevegelser

-opprettholde og styrker hudens funksjon (på grunn av den økte blod- og næringstilførselen til huden)

-øker nivået av hvite blodceller i blodet, særlig av typen lymfocytter. Lymfocyttenes jobb i blodet er å jakte etter skadelige stoffer og inntrengere, og er viktige bestanddeler i immunforsvaret

-virke forebyggende på muskelplager, og øker restitusjonen i muskulatur etter trening raskere enn ved hvile.

-reduserer stress og angst

-forberede gravide på fødsel ved å mykgjøre muskulatur i hofter og rygg, reduserer hovenhet i ben og føtter pga vann i kroppen

-lindrer hodepine og PMS

-stimulerer cellefornyelse, reduserer arrvev og strekkmerker

Mari-Helene Hvalbye

Trenger du massasje? Da er du hjertelig velkommen hos meg. Jeg har utdannelse massør ved Akselsons og har lang erfaring fra bedriftsmassasje, jobb på klinikk, gravidemassasje og jobber nå på Vestkantbadet. Som terapeut er målet å gi en skreddersydd behandling til din kropp og tilrettelegge for optimal helse. Regelmessig massasje er en investering i egen kropp og kan behandle plager relatert til spenninger i muskler og bløtvev. Massasje senker stress, øker serotonin, dopamin, endorfiner og bidrar til en velbehag i kroppen.

Hilde Fossgård

Hilde er vår aromaterapeut på lørdager. Hun har lang erfaring med massasje for gravide, fra hun fikk sin første utdannelse i faget i 1995, ved Norsk Institutt for fytoterapi og aromaterapi.

En massasjetime gir dyp avspenning. Massasjen lindrer både fysisk og psykisk tretthet og den demper uro. Mykgjørende massasje løser opp spenninger i muskulaturen, og oljene virker nærende og oppstrammende på huden. I en periode av livet med store omveltninger, i tillegg til hormonelle endringer, gjør det godt å lande i en massasjetime. Behandlingen gis valgfritt med trygge eteriske oljer eller med duftfrie basisoljer. En 75 min massasje inkluderer ansiktsmassasje, fot-/leggmassasje, rygg- /nakkemassasje, valgfritt hofter og lår, og hvis ønskelig, lett mavestykning, armer og hender. Med aromaterapi ivaretar du deg selv med naturlige oljer av høy kvalitet – et feelgood-tiltak i hverdagen. Velkommen!

Massasje

Majorstua kvinneklinikkMassasje
11. september 2023

Aromaterapi

Aromaterapi i form av kropps- og ansiktsmassasje ble utviklet rundt 1945 av Marguerite Maury, en kosmetolog og biokjemiker fra Østerrike. Hun skapte en massasje basert på de gamle orientalske systemer,…
massasje under graviditetenMajorstua kvinneklinikkMassasje
25. august 2023

Fordelene med massasje under graviditeten

Har du noen gang lurt på hvorfor gravide kvinner over hele verden velger å få regelmessige massasjer? Massasje er mer enn bare en luksuriøs bortskjemming. Ifølge American Pregnancy Association kan…
Majorstua kvinneklinikkMassasje
25. mai 2023

Massasje

Aroma massasje er en type massasjebehandling som kombinerer vanlig massasje med bruk av essensielle oljer eller aromatiske planteekstrakter. Denne massasjeteknikken fokuserer på å gi avslapning, lindring av stress, forbedret velvære…