Skip to main content

Har du noen gang lurt på hvorfor gravide kvinner over hele verden velger å få regelmessige massasjer? Massasje er mer enn bare en luksuriøs bortskjemming. Ifølge American Pregnancy Association kan det gi mange helsefordeler, spesielt for vordende mødre. La oss utforske de mange fordelene ved graviditetsmassasje og hvorfor det er så viktig.

Hvorfor er massasje viktig under graviditet?

For det første, når en kvinne er gravid, gjennomgår kroppen hennes mange fysiske forandringer. Noen av disse endringene, som vekst av mage, endret holdning, økt belastning på bekkenet og endringer i hormonbalansen, kan føre til en rekke ubehagelige symptomer, blant annet bekkenleddsmerter. Graviditetsmassasje er designet for å hjelpe mødre med å håndtere disse endringene og opprettholde optimal fysisk helse.

Er massasje nyttig under graviditet?

Ja, det er det absolutt! Studier har vist at massasje kan bidra til å redusere angst, lindre muskelsmerter og leddsmerter og forbedre søvnkvaliteten hos gravide kvinner. Det bidrar også til å øke blodsirkulasjonen og lymfesystemets funksjon, som igjen kan bidra til å redusere hevelse og forbedre oksygenforsyningen til den vordende moren og babyen.

Hvilken måned er best for graviditetsmassasje?

Graviditetsmassasje kan trygt gjennomføres på alle stadier av graviditeten. Men, det er vanligste å starte fra andre trimester, når kvalme og tretthet fra første trimester begynner å avta. Det er i denne perioden mange kvinner begynner å føle ubehag som kan lindres med massasje.

Hva er fordelene med prenatal massasje?

  1. Smertelindring: En av de mest merkbare fordelene med graviditetsmassasje er smertelindring. Mange gravide kvinner opplever rygg-, nakke-, bekken- og fot smerter på grunn av vektøkning og endring i kroppssenteret. Massasje kan betydelig lindre disse smertene.
  2. Forbedret sirkulasjon: Massasje stimulerer blodsirkulasjonen, noe som igjen bidrar til å transportere oksygen og næringsstoffer mer effektivt til mors og barns vitale organer.
  3. Stressreduksjon: Graviditet kan være en stressende tid for mange kvinner. Massasje er kjent for å redusere stresshormonet kortisol, som igjen hjelper deg å føle deg mer avslappet og mindre anspent.

 

Når alt kommer til alt, er graviditetsmassasje en flott måte å ta vare på deg selv på under graviditeten. Det kan bidra til å lindre ubehag, forbedre humøret og generelt støtte ditt velvære under denne spesielle tiden. Hos Majorstua Kvinneklinikk tilbyr vi høykvalitets graviditetsmassasje her som en del av vårt velværetilbud til våre pasienter. Ikke nøl med å kontakte oss for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg med å gjøre din graviditetsopplevelse så behagelig som mulig.

Leave a Reply