Skip to main content

Å leve med bekkenleddsmerter kan være utfordrende. Det påvirker dagliglivet på mange måter, inkludert hvordan man beveger seg, sover, og selv de enkleste daglige aktiviteter. Men det er forslag til lindring, og en av de mest effektive er kanskje overraskende – massasje. I dette innlegget utforsker vi hvilke fordeler massasje kan ha for å håndtere bekkenleddsmerter, hvordan det fungerer, og hvordan du kan implementere det i din smertehåndteringsrutine. Vi vil også svare på noen viktige spørsmål om effektiviteten av massasje i behandling av bekkenløsning og sakroiliacale leddsmerter.

Ja, massasje hjelper mot bekkenløsning. Bekkenløsning eller bekkenleddsmerter er en vanlig tilstand spesielt under graviditet. I henhold til vår tjeneste på Majorstua Kvinneklinikk, kan en skikkelig massasje bidra til smertelindring fra dette problemet. Den terapeutiske effekten av massasje går utover avslapning – det bidrar til bedre blodsirkulasjon, reduserer muskelspenninger rundt bekkenområdet og fremmer generell velvære.

Men hvordan masserer man faktisk bekkenleddssmerter?

En massasjebehandler med kompetanse på denne spesifikke tilstanden vil hovedsakelig fokusere på bekken- og lendenområdet. De vil bruke ulike massasjeteknikker for å redusere spenning og fremme avslapning, inkludert effleurage (lett, langstrakte strøk), petrissage (kneading), og frictions (dype trykk).

Sakroiliacale leddsmerter

Den gode nyheten er at massasje også kan bidra til å lindre sakroiliacale leddsmerter, som er en annen form for bekkenleddsmerter. Sakroiliacale ledd er de store leddene i bekkenet som forbinder sacrum, eller korsbenet, med det store parvise hoftebenet kalt ilium. En beroligende massasje fra en profesjonell terapeut kan bidra til å redusere spenningen i musklene rundt dette området, redusere inflammasjon og bedre bevegeligheten.

Det er viktig å merke seg at mens mange finner lindring gjennom massasje, er det viktig å konsultere helsepersonell før du starter en ny behandlingsplan. Dette vil sikre at du tar best mulig beslutning for din helse og velvære.

Bestill massasje her

Vi forstår at smerte kan være overveldende, og det er derfor vi strever for å tilby de mest effektive og helbredende behandlingsmetodene. På Majorstua Kvinneklinikk, er vår topp prioritet din komfort og helbredelse. Hvis du opplever bekkenleddsmerter, bekkenløsning, eller sakroiliacale leddsmerter, ta gjerne kontakt for å lære mer om hvordan massasje kan hjelpe deg på veien mot smertelindring og bedre livskvalitet.

Leave a Reply