Skip to main content

Når et nytt liv gjør sin inntreden i verden, kan de første ukene for den nye mammaen være krevende, utfordrende og iblant skremmende. Men du trenger ikke å navigere i det ukjente alene. En jordmor kan være din beste støtte, hjelper og veileder i denne fasen. Jordmødre spiller en kritisk rolle ikke bare under graviditeten og fødselen, men også etter fødselen. Denne postenatal perioden er en tid hvor mange kvinner kan trenge ekstra støtte og omsorg. La oss utforske de verdifulle tjenestene en jordmor tilbyr etter fødselen.

Etter fødsel, gir jordmødre mye nødvendig omsorg og støtte til nye mødre. Denne omsorgen kalles barselomsorg. Barselomsorg er en oversett, men essensiell del av mor- og barnomsorgen. Den fokuserer på å hjelpe den nye moren å tilpasse seg de mange endringene i kroppen hennes etter fødselen og til å håndtere de mange nye utfordringene i hennes liv.

Hva gjør jordmødre etter fødselen?

Jordmor kommer hjem til deg for å sikre at både du og den nye babyen din er sunne og trygge. Jordmor vil følge med på din fysiske og psykiske helse, og ivareta den nyfødte babyens helse. Hun sjekker at livmor og sår etter fødselen heler som de skal, og at du er komfortabel og fysisk sunt. Jordmor utfører også nødvendige helsekontroller for babyen og kan hjelpe deg med ammingen.

Ammehjelp

Ammehjelp er en kritisk tjeneste en jordmor tilbyr. Mange nye mødre kan oppleve problemer med amming, og en jordmor kan veilede deg i de beste teknikkene for latching babyen din, samt gi råd om hvordan du kan håndtere eventuelle problemer som flate eller såre brystvorter, engorgement eller lav melkeforsyning.

Emosjonell støtte

Postnatal omsorgstjenester fra en jordmor inkluderer også emosjonell støtte. Følelser som babyblues, postnatal angst og til og med postnatal depresjon er ganske vanlige. Din jordmor kan hjelpe deg med å gjenkjenne disse følelsene og henvise deg til spesialist for ytterligere støtte om nødvendig.

Råd om babypleie

I tillegg til disse tjenestene, kan jordmor gi råd om babypleie og svare på eventuelle spørsmål du måtte ha. Alt fra bleieskift og bading til søvnmønster og babymassasje kan diskuteres. Husk at ingen spørsmål er for små eller dumme når det dreier seg om omsorg for din nyfødte.

Majorstua Kvinneklinikk tilbyr et bredt spekter av tjenester for nye mødre som lider av postnatal depresjon, har problemer med amming, eller trenger generell informasjon og omsorg etter fødselen. Du kan enkelt bestille time hos en av våre erfarne jordmødre her.

Å bli mor er en av de mest givende opplevelsene du noensinne vil oppleve, men det er også krevende og iblant overveldende. Husk at du ikke er alene. En erfaren jordmor kan gi deg support og veilede deg gjennom det hele. Jordmor står ved din side og hjelper deg å tilpasse deg det nye livet som en frisk og lykkelig mamma.

Leave a Reply