Skip to main content

En av de mest spennende delene av graviditeten er kanskje når du får ditt første glimt av fosteret under ultralydsskanning. Men hva kan du egentlig forvente? I denne artikkelen skal vi prøve å avmystifisere denne prosessen for deg.

Hva kan du forvente når du får en føtal ultralyd?

Først og fremst skal en ultralyd være en trygg og smertefri opplevelse. Du vil ligge på en benk mens en helsearbeider, kanskje en sonograf eller lege, påfører en gele på magen din. Dette hjelper ultralydsmaskinen å lage bilder av babyen din i livmoren. Du vil kunne se disse bildene på en skjerm.

Hvordan forbereder du deg til en graviditetsultralyd?

For det meste krever ultralydundersøkelser lite forberedelse. Du trenger bare å sørge for at du er komfortabel.

For det meste blir du ikke bedt om å faste før en ultralyd. Det kan hende du blir bedt om å komme med en full blære å få en bedre bilde av babyen din., men dette vil variere avhengig av hvor langt du er i graviditeten og hvilken type ultralyd du skal ha.

Hvor mange ultralyder kan du forvente under graviditet?

Du kan forvente å ha minst to ultralyder under graviditeten: en i første trimester for å bekrefte graviditeten og en annen i andre trimester for å sjekke babyens utvikling og å avsløre kjønnet om du ønsker det. Du kan også bli tilbudt ekstra ultralydundersøkelser avhengig av helsebehovene dine og babyens.

Kan partner være med på ultralyd?

Ja, hos Majorstua kvinneklinikk oppfordrer vi til at partneren kan være med på ultralyd. Dette er en lykkelig og spennende tid, og vi tror at begge foreldre bør være en del av denne opplevelsen.

 

Å forstå hva du kan forvente fra en ultralyd kan bidra til å lette spenningene og forberede deg for denne spennende opplevelsen. Hvis du har mer spørsmål om ultralydprosessen, er teamet vårt hos Majorstua kvinneklinikk klar til å hjelpe. Ikke nøl med å kontakte oss eller book en ultralyd avtale her. 

Leave a Reply