Skip to main content

Akupunktur

Ordet akupunktur kommer av de latinske ordene acus; nål/spiss, og punktur; punktere/stikke. Akupunktur er et praktisk og tradisjonsrikt fag innen kinesisk medisin, med røtter så langt tilbake som 2000 år. Faget har vært i stadig utvikling i alle disse årene, og setter krav til både teoretisk og praktisk kompetanse hos utøveren. Akupunktur har meget få bivirkninger og er en trygg behandlingsform når den utføres av akupunktører som praktiserer i tråd med kunnskapsbasert praksis. Individuell diagnostikk, behandling og oppfølging er tilpasset hver pasient under ulike trinn av behandlingen.

Effekten av akupunktur er godt dokumentert ved en rekke lidelser som:

-smertebehandling, fex kronisk smerte, hodepine, migrene og   nakkesmerter
-muskel-og skjelettplager

Innenfor kvinnehelse kan akupunktur hjelpe for:

-menstruasjonssmerter
-infertilitet ved å fex regulere menstruasjonssyklus, fremme eggløsning og sirkulasjon i livmor og underliv generelt
-svangerskapsplager  som fex kvalme, halsbrann, bekkenløsning
-overgangsplager som fex  å redusere hetetokter og nattesvette. Depresjon, humørsvingninger, angst og søvnproblemer er også vanlige plager som flere pasienter oppsøker akupunktur for.

Akupunktur kan også hjelpe for:

-utmattethet
-angstlidelser og depresjon
-stress

Vi kan også tilby akupunktur for huden da den er vist effektiv å forbedre/forynge huden og kan blant annet brukes for arrbehandling.

Kari Wettermark

Kari har en bachelor i akupunktur, grunnfag i medisin, fordypning i anatomi og fysiologi og sykdomslære. Hun er også utdannet muskel og massasjeterapeut, og anbefaler ofte kombinasjon av massasje og akupunktur. Hun er medlem i akupunkturforeningen og sitter i etter -og videreutdanningskomiteen i Akupunkturforeningen. Hun har stor interesse for kvinnehelse i tillegg til smertebehandling, muskel og skjelettplager og kan hjelpe deg med. Kari holder seg faglig oppdatert, slik at du kan være trygg på at du får den beste behandlingen. Hun benytter klassisk akupunktur, Dr. Tan (balanserende akupunktur), skalleakupunktur og øreakupunktur.

-Smertebehandling (Balanserende metode)
-Muskel-og skjelettplager
-Infertilitet
-Modningsakupunktur / fødselsforberedende
-svangerskapsplager (kvalme, halsbrann, bekkenplager)
-Overgangsplager
-Utmattet het/ fatique
-Kosmetisk akupunktur og arr behandling
-Migrene/ hodepine
-Stressrelaterte plager
-Søvnproblemer
-Allergi

Akupunktur

AkupunkturMajorstua kvinneklinikk
26. juni 2023

Bekkenleddsmerter

"Bekkenleddsmerter" er begrepet som brukes når den gravide opplever bekkenleddssmertene som et problem i hverdagen bestående av gangvansker og smerter lokalisert over bekkenleddene. 15 prosent av norske gravide kvinner rapporterer…
AkupunkturMajorstua kvinneklinikk
12. juni 2023

Sliter du med svangerskapskvalme?

Kvalme hos gravide er svært vanlig og rammer 8 av 10 kvinner. Halvparten av disse kaster også opp. Svangerskapskvalme er ikke skadelig for fosteret, men kan gå ut over kvinnens…